Constructia blocurilor RO5 RO6

Romeo Impex

CONSTRUCTIA BLOCURILOR RO5 - RO6

Avand experienta si activitatea constanta de 13 ani in domeniul imobiliar, istoricul nostru de proiecte ne reprezinta, oferind clientilor nostri, ori de cate ori este necesar transparenta totala in tot ceea ce facem. Multumim clientilor nostri pentru increderea acordata si feedback-ul pozitiv, deoarece ne motiveaza sa va surprindem in continuare.

Mai jos va prezentam constructia blocurilor RO 5 & RO 6 din Ansamblul Rezidential Central.

01

1. Saparea fundatiei, nivelarea, compactarea, studii ale gradelor de compactare si turnarea betonului de egalizare pentru blocurile RO 5 & RO 6.

02

2. Armarea radierului general RO 5 & RO 6.

Dimensiunile fierului beton utilizat la constructia blocurilor RO5 & RO6 : Ø 25 ,  Ø 20 ,  Ø 18 , Ø 16 ,  Ø 12 , Ø 10 / BST 500, fiind cel mai modern produs, special folosit pentru cladiri inalte, performant, cu rezistente foarte mari .

Pentru fiecare comanda de fier beton,  s-a procedat la verificarea rezistentei fierului la indoire si tractiune conform legilor in vigoare, prin transmiterea celor 257 de probe catre un laborator de gradul 1, autorizat si specializat in testarea acestor probe.

Astfel, in combinatie cu betonul folosit in constructia blocurilor RO 5 & RO6, de tip C 40/50 (B600)  fiind cea mai inalta clasa de beton folosita pentru constructii speciale (rar folosit la ansambluri rezidentiale), cu rezistente foarte mari la compresiune (baraje de acumulare, poduri) , ofera cea mai mare siguranta in cazul unui seism mare (9 grade pe scara Richter) devenind printre cele mai sigure si rezistente cladiri de locuinte din Oltenia.

03

3. Turnarea radierului general RO 5 & RO6, a cuzinetilor, diafragmelor si a stalpilor de rezistenta.

Betonul folosit in constructia blocurilor RO5 & RO6, este de tip C 40/50 (B600)  fiind cea mai inalta clasa de beton folosita pentru constructii speciale (rar folosit la ansambluri rezidentiale), cu rezistente foarte mari la compresiune (baraje de acumulare, poduri) , ofera cea mai mare siguranta in cazul unui seism mare (9 grade pe scara Richter) devenind printre cele mai sigure si rezistente cladiri de locuinte din Oltenia.

04

4. Compartimentarea intregii cladiri s-a executat din B.C.A Ytong cu grosimi cuprinse intre 15 – 20 pe cm pentru zidurile interioare si 25 de cm pentru zidurile exterioare.

La cota zero, executia de armare a stalpilor de la demisolul cladirii, grinzilor, si  planseului peste demisol.

Operatiunile de armare cu fier beton a planseelor, stalpilor si a grinzilor  se repeta pana la ultimul nivel al cladirii, deoarece structura de rezistenta a cladirii este de tip cadre. Avantajul principal al folosirii acestor structuri se datorează mai multor factori: rezistenta la seism ridicat, capabile sa preia solicitarile datorate incarcarilor permanente, greutatilor proprii.Acest lucru permite executarea etapizată a construcţiilor, în prima faza realizându-se structura formată din cadre, stâlpi, grinzi şi planşee, iar ulterior închiderile din zidărie.Sistemul structural în cadre şi diafragme din beton armat este realizat prin îmbinarea tehnologiei structurii din cadre şi a celei din zidărie. Portanţa din beton armat turnat monolit (recunoscută pentru rezistenţa sporită la seisme) valorifică în acest mod avantajele oferite de fiecare sistem în parte. Astfel, aspectul funcţional cu privire la flexibilitatea organizării spaţiului interior este asigurat de structura în cadre, iar capacitatea ridicată de rezistenţă şi de deformare la cutremur este asigurată de diafragme

De ce am ales B.C.A-ul Ytong?

Fiind o firma germana, cu experienta de peste 80 de ani in domeniu, putem enumera numeroasele avantaje pe care le detine B.C.A-ul :

Greutate volumetrica mica, capacitate de izolare termica si fonica de exceptie, rezistenta foarte mare la foc ( peste 4 ore ), imun la igrasie si infiltratii de apa, rezistenta mecanica la compresiune si nu emana fum sau gaze toxice, eficienta energetica fara aplicarea de termoizolatie suplimentara. Compartimentarile din B.C.A dau posibilitatea zidurile sa „respire” neexistand probleme de condens.Un alt mare avantaj este stabilitatea si mentinerea calitatii si a propietatilor, oferind constructiei trainicie.

http://www.ytong.ro/ro/content/Ytong_A+.php

05

5. Anveloparea (Termoizolarea blocurilor RO5 & RO6)

Pentru executia anveloparii ( termoizolarea) blocurilor RO5 & RO 6 s-a folosit vata bazaltica minerala avand grosimea de 10 cm.Datorita proprietatilor fizico-chimice performante, vata bazaltica minerala devine cel mai eficient produs in materie de termoizolare fiind utilizat pe scara larga in domeniul izolarii termice, deoare combate cu eficienta pierderea caldurii pe timp de iarna, precum si respingerea razelor solare, capacitate acustica deosebita si rezistenta mare impotriva incendiilor ( pana la 1000 de grade celsius ), nu genereaza fum actionand ca o veritabila bariera antiincendiu, este un material hidrofobizat ( nu retine apa ).Confortul acustic ridicat este dat de structura sa speciala, impiedicand zgomotul din exterior cat si celui produs din interior.Elimina puntile termice.

http://www.rockwool.ro/

06

6. Finisaje RO5 & RO6

  • Turnarea sapei elicopterizate intr-un strat de peste 7 cm oferind rezistenta termica deosebita, protectie fonica,  planeitate obtinuta prin elicopterizare si sigilarea peliculelor exterioare
  • Tencuiala apartamentelor este pe baza de ipsos ( Knauf ) aplicata mecanizat, avand o grosime de 1.8 cm, urmata de un strat de glet de finisaj, dupa care s-a aplicat la aplicarea vopselei lavabile.
  •  S-a procedat la izolarea tavanelor din apartamente cu rigips pentru o izolartie  fonica si termica cat mai eficienta, aceasta metoda fiind rar folosita in domeniul constructiilor.
07

FINALUL